Rusland uitnodiging

Een uitnodiging voor een bezoek aan Rusland via Embassy Services. Om een visum voor Rusland te kunnen aanvragen, is een officiële uitnodiging nodig. Het type uitnodiging dat de ambassade vereist, is afhankelijk van het doel van de reis en de nationaliteit van de reiziger. Voor toeristen is een Visa Support Letter voldoende. Zakenreizigers moeten een officiële uitnodiging hebben. De reiziger kan zelf de benodigde uitnodiging aanvragen of dit door Embassy Services laten doen. Wij beschikken over de juiste contacten, we kennen de weg en daardoor kunnen we de juiste uitnoding snel leveren.

 

Toeristische uitnodiging

Voor toeristische reizen is een Visa Support Letter vereist. Deze kan aangevraagd worden bij de reisorganisatie in Nederland. De reiziger kan zelf ook een Visa Support Letter aanvragen bij het hotel of de hotels in Rusland waar de reiziger zal verblijven gedurende de reis. Voor alle overnachtingen is een hotelbevestiging nodig. Ook bijvoorbeeld voor de nachten die de reiziger doorbrengt in een trein. Het treinticket geldt niet als afdoende bewijs van een overnachting. Embassy Services kan ook in zo'n geval de juiste Visa Support Letter verzorgen.


Zakelijke uitnodiging

Er zijn drie soorten zakelijke uitnodigingen, welke u nodig heeft is van diverse factoren afhankelijk.

 1. Zakelijke uitnodigingsbrief
  Voor leden van de EU plus Noorwegen, de Verenigde Staten en Zwitserland, maar met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

  Een uitnodigingsbrief van het Russische bedrijf waar de reiziger op bezoek gaat. Deze brief moet:
  - Geprint zijn op briefpapier van het Russische bedrijf
  - Het 10-cijferig NHH-nummer vermelden
  - De naam van de reiziger vermelden
  - Het paspoortnummer en de vervaldatum van het paspoort van de reiziger vermelden
  - De ingangsdatum en de vervaldatum van het visum vermelden
  - Het type visum vermelden
  - Vermelden wat de werkzaamheden zijn van het bedrijf in Rusland
  - Gestempeld zijn door de daartoe bevoegde manager (rond stempel)
   
 2. Uitnodigingsbrief van de Federal Migration Service (FMS), deze brief wordt ook wel LOI (Letter of Invitation) genoemd.
  Voor alle nationaliteiten (ook voor EU-leden).

  Het te bezoeken bedrijf in Rusland moet deze LOI aanvragen bij de Federal Migration Service (FMS) in Rusland. Dit is een bruin A5-document. Een voorbeeld hiervan is opgenomen in het aanvraagpakket.
  Voor de aanvraag van een visum voor één (single entry) of twee (double entry) inreizen mag het een kopie van de LOI zijn. Voor meerdere inreizen (multiple entry) moet het originele exemplaar meegestuurd worden met de visumaanvraag.
   
 3. Een elektronische uitnodiging (dit wordt een telex genoemd)
  Voor alle nationaliteiten (ook voor EU-leden).

  Het te bezoeken bedrijf in Rusland moet de elektronische uitnodiging aanvragen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland. Een bericht met een 5- of 6-cijferig nummer dat nodig is voor de visumaanvraag wordt rechtstreeks verzonden naar de ambassade in Den Haag. Ook al komt er tegenwoordig geen ouderwets telexapparaat meer aan te pas, wordt de elektronische uitnodiging een telex genoemd.

 

Embassy Services kan snel de juiste uitnodiging uit Rusland voor u verzorgen
Zelf een uitnodiging in Rusland aanvragen is vaak een moeizaam en langdurig proces. U kunt uzelf veel tijd en moeite besparen als u dit door Embassy Services laat verzorgen. Wilt u van deze service gebruik maken, dan krijgt u de benodigde formulieren door op de link hieronder te klikken.

Embassy Services zorgt voor een snelle, eenvoudige en veilige verwerking van uw Russische uitnodiging en visum.


 

Om een uitnodiging te krijgen voor Rusland, moet u:

 1. Paspoort. Een kleurenkopie maken van de identiteitspagina van uw paspoort.
 2. Embassy Services Orderformulier Russische uitnodiging. Het aanvraagformulier voor een Russische uitnodiging invullen en ondertekenen.
 3. Embassy Services Orderformulier. Het orderformulier invullen en ondertekenen.
 4. Visumaanvraagformulier. Het visumaanvraagformulier invullen en ondertekenen. Vraag 13 dient u niet in te vullen.
 5. Kopie verblijfsvergunning of BRP. Aanvragers met een nationaliteit die niet behoort tot de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland, of die behoort bij het Verenigd Koninkrijk of Ierland: moeten een kopie van hun verblijfsvergunning of uittreksel  Basisregistratie Personen (BRP) meesturen.
 6. Stuur de formulieren op naar Embassy Services. Stuur de kopie van uw paspoort en de ingevulde formulieren op naar Embassy Services.

Neem contact op met Embassy Services voor meer informatie.  Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 070 - 315 02 06.

Visum quick check

Bent u houder van een Nederlands paspoort? Kijk hier of u een visum nodig hebt voor uw bestemming.

Alle landen bekijken