Legalisaties

Wij zorgen voor snelle, eenvoudige en veilige legalisaties, Apostilles, vertalingen, en notarisdiensten. Begin uw aanvraag of neem contact met ons op via [email protected] voor een consultatiegesprek. Wij zullen de tijd nemen om uw legalisatiebehoeften te begrijpen en met u samenwerken zodat u de juiste documenten op tijd in handen hebt. Gelieve er rekening mee te houden dat het totaalbedrag van uw aanvraag afhangt van het type document, de vereisten van de ambassade en het aantal werkdagen dat nodig is om uw aanvraag te verwerken.

Een legalisatie is een proces waarbij de authenticiteit van documenten wordt bevestigd door internationale overheden en instanties. Wanneer u uw officiële documenten in het buitenland wilt gebruiken, dan dienen deze eerst gelegaliseerd te worden voordat de desbetreffende autoriteiten de documenten accepteren. Ieder land stelt zijn eigen eisen, afhankelijk van het type document en het doel waarvoor u het wilt gebruiken.

Documenten die doorgaans een legalisatie vereisen:

  • Certificaat van oorsprong
  • Factuur
  • Zakelijke contracten
  • Exportcertificaten
  • Adoptiepapieren
  • Trouwakten en geboorteakten
  • Diploma
  • Medische documenten

Legalisatie is een procedure die uit meerdere stappen bestaat. Vaak moeten uw documenten gelegaliseerd worden door  de lokale overheid, de Nederlandse overheid en de ambassade van het bestemmingsland voordat de echtheid en rechtsgeldigheid vastgesteld wordt.

Wij kunnen u helpen. Neem contact op met onze legalisatie-experts per e-mail [email protected] om een consultatie te beginnen. Wij zullen de tijd nemen om uw legalisatiebehoeften te begrijpen en met u samenwerken zodat u de juiste documenten op tijd in handen hebt.

Klaar om te beginnen? Klik op 'Start aanvraag' om uw aanvraag in te dienen, u zult vervolgens een bevestigingsmail van ons ontvangen en een aanvraagpakket met de vereiste documenten. U kunt het aanvraagpakket ook e-mailen indien u wilt dat Embassy Services de legalisatie voor u verzorgt.  Gelieve er rekening mee te houden dat het totaalbedrag van uw aanvraag afhangt van het type document, de vereisten van de ambassade en het aantal werkdagen dat nodig is om uw aanvraag te verwerken.

Aangeboden legalisatiediensten:

Apostille: Een apostille is een stempel dat verklaart dat uw documenten authentiek zijn. Apostilles worden afgegeven door de Nederlandse overheid en bevestigen dat uw documenten authentiek zijn. De volgende landen vereisen een apostille.

Legalisatie: Indien het document is bestemd voor een land dat het Apostilleverdrag niet heeft ondertekend, dan dient dit te worden gelegaliseerd. Embassy Services kan u helpen met het legaliseren van uw documenten ongeacht de vereiste procedure.

Vertaling: Bij bepaalde instanties is het benodigd dat uw documenten eerst vertaald worden. Wij kunnen deze documenten voor u vertalen zodat deze geaccepteerd worden door de ambassade en/of overheidsinstantie. Wij kunnen buitenlandse documenten ook naar het Engels vertalen.

Notariële diensten: Notariële diensten zijn nodig voor de controle op de feiten zoals deze in een document staan vermeld. Documenten die u in een ander land wilt gebruiken, moeten vaak eerst verlijd worden door een notaris. Wij bieden notariële diensten aan om te waarborgen dat uw documenten als inhoudelijk correct en rechtsgeldig beschouwd worden.

Koeriersdienst

Wist u dat Embassy Services een eigen koeriers service heeft?

Deze kan aangevraagd worden via 070-3150201 en u documenten worden opgehaald op een door u gekozen tijdstip.

Meer informatie

Digitale KvK stempel

Sinds 1 november 2013 moeten exportproducten aangevraagd worden via een digitaal systeem van de kamer van Koophandel.

Embassy Services is aangesloten op het systeem en kan dit voor u aanvragen.

Meer informatie

Vertaaldienst

Moeten uw documenten officieel vertaald worden?

Maakt u dan gebruik van de vertaaldienst van Embassy Services waarbij u documenten worden vertaald door een beedigd vertaler. Uiteraard kunnen wij daarna de legalisatie ook voor u verzorgen.

Meer informatie