Maak nu gebruik van Embassy Services

 1. De snelheid.  Embassy Services is gespecialiseerd in het verzorgen van visa voor Saoedi-Arabië. Wij kunnen u helpen bij het zo snel mogelijk verkrjigen van een visum voor Saoedi-Arabië.
 2. Het gemak.  Embassy Services, de makkelijkste en veiligste manier om uw visum voor Saoedi-Arabië te krijgen. Wij bezoeken dagelijks de ambassade van Saoedi-Arabië om visa te verkrijgen voor inwonenden van Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over visa

Wanneer kan ik het best mijn visum aanvragen?
Eén tot twee maanden voor de vertrekdatum kunt u het best uw visum aanvragen. Maar als u het visum snel nodig heeft, dan kunnen we voor sommige landen uw visumaanvraag zelfs in één werkdag afhandelen. Een voorbeeld van de spoedservice: als u de complete aanvraag op maandag bij u laten ophalen door onze overnight koerier, dan kunt u uw paspoort met visum op woensdag al terughebben.

Heeft u mijn paspoort nodig voor een Saoedi-Arabië-visum? Is het veilig om mijn paspoort op te sturen?
Ja, u moet uw originele paspoort opsturen, een kopie is niet voldoende. Het Saoedi-Arabië-visum wordt in uw paspoort gestempeld op een van de visumpagina's. Zonder uw originele paspoort kan de aanvraag niet afgehandeld worden. Omdat een paspoort een belangrijk document is, adviseren we u het te verzenden via aangetekende post of met een betrouwbare koerier.

Belangrijke informatie

De ambassade van Saoedi-Arabië heeft de verwerking van visa uitbesteed aan een derde partij. Alle reizigers moeten persoonlijk langskomen om biometrische data af te geven, dit is alleen mogelijk op afspraak. Vanwege de complexiteit van het visumaanvraag raden wij u aan om gebruik te maken van de Saoedi-Arabië Executive Service waarbij alle zorgen voor u uit handen worden genomen.

Executive Service

 • Een vast contactpersoon van het Executive Service team die uw aanvraag van begin tot eind zal begeleiden
 • Binnen 60 minuten na het plaatsen van een online order wordt er contact met u opgenomen
 • Advies en begeleiding bij het verzorgen van de vereiste documenten
 • Documenten Voorbereiding Service
 • Kwaliteitscontrole van uw visumaanvraag: We kijken uw gehele visumaanvraag met alle vereiste documenten na om het risico op afwijzing bij het consulaat te minimaliseren
 • Fotoservice
 • Het maken van een afspraak

Uitnodigingsservice

In aanvulling op de bovenstaande diensten is CIBTvisas in staat om de noodzakelijke goedkeuringen van de Saoedi-Arabië autoriteiten te verzorgen wat benodigd is voor een visumaanvraag. Vul het CIBTvisas orderformulier uitnodiging Saoedi-Arabië in die u vindt in het aanvraagpakket.

Het tarief van de uitnodigingsservice is afhankelijk van het aantal inreizen dat u aanvraagt.

Vereisten voor een zakenvisum voor Saoedi-Arabië visum voor Nederlandse paspoorthouders

 1. Paspoort

  Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

  • Minstens zeven maanden geldig zijn na elke inreis
  • Minstens twee lege tegenover elkaar liggende pagina's hebben
  • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt
  Een kopie van het paspoort moet (samen met kopieën van alle overige visumvereisten) opgestuurd worden naar Embassy Services als u een Pre-Check door ons wilt laten uitvoeren.

 2. Pasfoto's

  Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

  • Recent en goedgelijkend zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
  • Een witte achtergrond hebben
  • De afmeting 5cm bij 5cm hebben
  • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
  • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
  • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

 3. Uitnodiging

  Een uitnodigingsbrief aangevraagd door de te bezoeken organisatie in Saoedi-Arabië. De uitnodigingsbrief moet:

  • Aangevraagd worden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Saoedi-Arabië
  • Elektronisch worden gelegaliseerd door de Kamer van Koophandel in Saoedi-Arabië
  • Maximaal 90 dagen oud zijn (op het moment van indienen)

  Embassy Services kan een uitnodiging voor Saoedi-Arabië voor u verzorgen. Als u van deze service gebruik wilt maken, dan verstuurt u de volgende documenten digitaal naar ons via de beveiligde link https://embassy.nl/upload-forms?service=vip

  • Een duidelijke kleurenkopie van het paspoort van de reiziger dat tenminste drie maanden geldig is na de vervaldatum van het visum
  • Een volledig ingevuld en ondertekend Saoedi-Arabië zakelijke uitnodiging orderformulier. Alleen op de computer ingevulde formulieren worden geaccepteerd. Dit formulier is opgenomen in het Embassy Services-aanvraagpakket. Alle vragen moeten beantwoord zijn om de uitnodiging te kunnen verzorgen

  Aanvragers die werkzaam zijn in de medische sector en/of publieke en aanvragers die werkzaam zijn als piloot kunnen helaas geen gebruikmaken van deze service. Deze moeten via de te bezoeken organisatie een uitnodiging  aanvragen.

 4. Garantiebrief

  Een originele garantiebrief van de werkgever in Nederland is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Nederlands adres. Een voorbeeld Garantiebrief vindt u hier terug.
  Alle garantiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug

  In aanvulling op de tekst zoals vermeld in de voorbeeld garantiebrief, moet uw garantiebrief ook het volgende bevatten:
  • Het aantal jaren werkervaring van de aanvrager

 5. Bedrijfsregistratie

  Bewijs van commerciële registratie en vestiging van het uitnodigende bedrijf in Saoedi-Arabië is vereist. Deze mag niet ouder zijn dan 5 jaar.

 6. Uittreksel van registratie

  Een uittreksel van de Nederlandse Kamer van Koophandel van maximaal 30 dagen oud (op het moment van indienen). De ambassade accepteert ook een door de KvK gestempelde garantiebrief zonder uittreksel. De KvK stempel mag niet ouder zijn dan 30 dagen.

 7. Kopie paspoort

  Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

 8. Embassy Services-orderformulier

  Vul het Saoedi-Arabië Services  Orderformulier volledig in en stuur het per post naar ons op of digitaal via de beveiligde link https://embassy.nl/upload-forms?service=info. Dit orderformulier is opgenomen in het Embassy Services aanvraagpakket.

 9. Multiple entry-aanvragers

  Momenteel gelden restricties met betrekking af te geven visa voor Nederlands paspoorthouders. In veel gevallen wordt een single entry visum geldig tot 15 dagen afgegeven, ongeacht het visum dat is aangevraagd

 10. Aanvragers met een technisch beroep

  Aanvragers met een technisch beroep, moeten een andere uitnodiging aanleveren. In deze uitnodiging moet om de afgifte van een 'Working Visit' visum worden verzocht.

 11. Vrouwelijke aanvragers

  Vrouwelijke aanvragers die alleen reizen en vrouwelijke aanvragers die jonger zijn dan 40 jaar moeten een bewijs van autorisatie aanleveren. Deze wordt door het Saudische Ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven.

 12. Pre-Check service

  Als u zelf uw visumaanvraag wilt voorbereiden en aanvragen, dan adviseren we u te kiezen voor onze Saoedi-Arabië Pre-Check Service. Zo voorkomt u mogelijke vertragingen die uw reisplannen kunnen verstoren.

  Om van deze service gebruik te maken, moet u eerst een online order plaatsen. Vervolgens verstuurt u een duidelijke scan van alle  visumbenodigdheden en het volledig ingevulde CIBTvisas Saoedi-Arabië Services Orderformulier digitaal naar ons via de beveiligde link: http://cibtvisas.nl/upload-forms?service=precheck (het orderfomulier treft u aan in het aanvraagpakket).

  Voor deze service geldt een aanvullend tarief die u kunt terugvinden op de tarievenlijst.